Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελληνική Κοινότητα μπροστά στο νέο κύμα Μετανάστευσης.


Στις 8 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ίδρυσης αλυσίδας αυτοβοήθειας
Σε  κεντρικό Ξενοδοχείο της πόλης, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι Κοινοτήτων, Ελλήνων Στελεχών της Διακονίας Ρηνανίας, Βεστφαλίας, Λίππε, Εθιμοτυπικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων , άλλων φορέων, καθώς και μεμονωμένων επιστημόνων, προσωπικοτήτων, εκπροσώπων της εκκλησίας και του επιχειρηματικού κόσμου..
 Η πρωτοβουλία ήταν της Ελληνικής Κοινότητας Ντίσελντορφ και
του Ιδρύματος της Διακονίας και ο σκοπός, να διερευνήσουν, όλοι μαζί, τις δυνατότητες που έχει η ομογένεια της περιοχής, να αντιδράσει θετικά στο νέο κύμα  Μετανάστευσης από την Ελλάδα προς την Γερμανία, που διογκώνεται καθημερινά.
 
Ο στόχος, να οργανωθεί μια αλυσίδα βοηθείας για τους συμπατριώτες εκείνους, που λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αναγκάζονται να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία.

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος, αλλά και πλούτος από εμπειρίες και ιδέες των συμμετεχόντων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό θέμα.
Η κυρία Ζαχαράκη, Συντονίστρια Σύμβουλος για Θέματα Μετανάστευσης, παρουσίασε στην Συνάντηση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, καθώς η κυρία Αννούση, Κοινωνική Λειτουργός στην πόλη Ντίσελντορφ αναφέρθηκε στην βοήθεια που παρέχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες για τους νεοφερμένους. 2754 Έλληνες ήρθαν στην Γερμανία το 2010.
Στο Ντίσελντορφ  έχουμε  το 2010, 320 νέα άτομα από Ελλάδα, στην Κολωνία 221, στο Ντόρτμουντ 101. Οι αριθμοί για το 2011 είναι πολύ μεγαλύτεροι, αφού πρέπει να σημειωθεί, ότι αρκετοί συμπατριώτες, έρχονται αλλά δεν δηλώνονται αμέσως στις υπηρεσίες.
Τα συμπεράσματα του γόνιμου διαλόγου που επακολούθησε, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης της ομογένειας, πράγμα που υιοθετήθηκε από όλους με τη λήψη συγκεκριμένων δραστικών αποφάσεων που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 Αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες να τους νεοφερμένους συμπατριώτες μας, καθώς και ο συντονισμός μιας τράπεζας χρήσιμων πληροφοριών.
Οι ομάδες εργασίας που σχηματίστηκαν ανανέωσαν το ραντεβού τους προκειμένου να περάσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου