Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε απο το Amtsgericht Düsseldorf το νέο Καταστατικό


Η Ελληνική Κοινότητα στη προσπάθειά της να γίνει πιο σύγχρονη και πιο ευέλικτη, ώστε να βελτιώσει την προσφορά  και την ανταποδοτικότητά της προς τα μέλη της ,προχώρησε σε τροποποίηση του Καταστατικού της Οι αλλαγές που έγιναν σε κάποια άρθρα του, έγιναν με απόλυτη προσοχή και σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα της Κοινότητας. Έτσι, σήμερα, χαρακτηρίζεται πλέον σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Gemeinnütziger Verein) και της δίνεται η δυνατότητα, να συμμετέχει, σε διάφορα προγράμματα της Πόλης του Ντύσσελντορφ, αλλά και άλλων υπηρεσιών

 
Μια, επίσης, σημαντική αλλαγή, που θα βοηθήσει στη μαζικοποίηση της και την προσέλκυση νέων μελών ,είναι αυτή που αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές, όπου πλέον, θα μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης κάτοικος του Ντύσσελντορφ από 18 χρονών, ακόμη και την ημέρα των εκλογών.
Το νέο Καταστατικό βρίσκεται σε ισχύ και στην διάθεση του κάθε συμπατριώτη. Στο άμεσο μάλιστα χρονικό διάστημα, θα αναρτηθεί και στις δύο γλώσσες (γερμανικά-ελληνικά) στην ιστοσελίδα της Κοινότητας, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου