Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΟΕΚ: Σύνοδος Προέδρων των Ελληνικών Κοινοτήτων.


Έγινε στις 3-4.12.2011 στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας, η προγραμματισμένη Σύνοδος των Προέδρων των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Σύνοδο ήταν:
-Ο ρόλος των Ελληνικών Κοινοτήτων στα νέα δεδομένα,
-Συζήτηση επί των προτάσεων των καταστατικών αλλαγών με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής των Kοινοτήτων και ιδίως των γυναικών και της νεολαίας στα δρώμενα των κοινοτήτων,
-Το Σχολικό μέσα στις νέες συνθήκες
Στόχος του ΔΣ της ΟΕΚ  να καλέσει καταστατική συνέλευση το Μάρτιο του 2012 και το Τακτικό Συνέδριο τον Ιούνιο του 2012.
Στην συγκεκριμένη Σύνοδο, που συμμετείχε και η Κοινότητά μας, έγινε γόνιμη συζήτηση με χρήσιμα συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί η συζήτηση που αναπτύχθηκε από τον Πρόεδρό μας κ.Ρούγα όσον αφορά την ανασύνταξη των Κοινοτήτων. Συγκεκριμένα η πρόταση της Κοινότητας μας αφορά την διενέργεια εκλογών στις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας την ίδια ημέρα σε ολόκληρη την Γερμανία με το ίδιο Καταστατικό. Η πρόταση συμπληρώθηκε και ολοκληρώθηκε από συνέδρους με την δημιουργία Ομοσπονδιών κατά κρατίδιο και την δημιουργία μιας Συνομοσπονδίας, όπως και με την δημιουργία ενός Συμβουλίου Προέδρων.
Όπως και νάχει, όλες αυτές οι προτάσεις, όπως και πάρα πολλές άλλες, θα συζητηθούν στο Καταστατικό Συνέδριο.
Μεγάλη συζήτηση, επίσης, έγινε γύρω από το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ομογένειας ,το Εκπαιδευτικό. Η ΟΕΚ, θεωρεί δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των Γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στο ΨΗΦΙΣΜΑ που ενέκρινε, καταδικάζει το νέο Νόμο, σαν μη εφαρμοστέο Νόμο που πρέπει άμεσα να αποσυρθεί
Παράλληλα, ζητά, να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος μέσα στην Ομογένεια, ώστε να καταλήξουν όλοι μαζί, στο καλύτερο για τα ελληνόπουλα στο τομέα της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου