Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή της Κοινότητας στον Υπουργό Παιδείας.

Το ΔΣ της Κοινότητας μετά απο απόφασή του απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με το θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία.



Ντύσσελντορφ,24.09.2012

Π ρ ο ς
Υπουργό Παιδείας
Κ.Αρβανιτόπουλο

Κοινοποίηση
-Δ/νση ΠΟΔΕ – Τμήμα B΄
του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
-Γραφείο  Ειδικής  Γραμματέως
κ. Λινού Αθηνάς
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι ουδεμία πρόθεση της Πολιτείας υπάρχει για την κατάργηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και υποβάθμισης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ομογένειας, 5 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, τα σχολεία μας συνεχίζουν να υπολειτουργούν καθώς οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό είναι τεράστιες.


Και ενώ τα κενά των εκπαιδευτικών, ειδικά στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας δημιουργούν μέγιστο πρόβλημα στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας, οι ομογενείς εκπαιδευτικοί (οι οποίοι είχαν εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο 24 ωρών) διώχθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους στις 31.08.2012 αφού η Πολιτεία δεν φρόντισε να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους. Το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται τον Νόμο 4027/2011, ο οποίος προβλέπει ότι το διδακτικό προσωπικό αποτελείται μόνο από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, μερικοί των οποίων μάλιστα «αρνούνται» ανάληψη υπηρεσίας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της άδειας άνευ αποδοχών, ώστε να διατηρούν με αυτό τον τρόπο το προνόμιο της θέσης στο ελληνικό δημόσιο και να απολαμβάνουν την σιγουριά του γερμανικού (διπλομισθία), μια και υπηρετούν στα λεγόμενα ενταγμένα. Όμως κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε ή ίσως δεν γνωρίζετε, υπάρχουν και άλλοι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Γερμανίας -και καλώς υπηρετούν- με σύμβαση αορίστου χρόνου  και βεβαίως δεν είναι αποσπασμένοι. Δεν μπορεί λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας να βρεί μία λύση ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι ομογενείς εκπαιδευτικοί των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31.08.2012 και οι οποίοι στη δεδομένη κατάσταση είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας;

Οι ομογενείς εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρέτησαν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση για 4 χρόνια στα σχολεία μας διαθέτουν άριστη γλωσσομάθεια, καλύτερη γνώση της τοπικής κουλτούρας, είναι κοντά στην καθημερινότητα των παιδιών μας και θεωρούμε την παραμονή τους στα σχολεία της Ομογένειας μεγίστης σημασίας. Σας ζητούμε λοιπόν να επανορθώσετε την αδικία έναντι αυτών των ανθρώπων και να φροντίσετε για την επαναφορά τους στα σχολεία μας. Θεωρούμε βέβαια, ότι θα ληφθεί υπόψη και η  δήλωση του Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά κατά το τελευταίο ταξίδι του στη Φραγκφούρτη (επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου της ΟΕΚ) για το γενικό πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της ομογένειας, ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και λύσης.
.

            Για το Δ.Σ

   Ο  Πρόεδρος 
 
 Γεώργιος Ρούγας                                                   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου