Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

22ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΕΚ.

Με βασικό θέμα την προκήρυξη του 22ου Τακτικού Συνεδρίου συνεδρίασε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 το Διοικητικό της Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ).
Το Συνέδριο, εκτός από τον απολογισμό του ΔΣ και την εκλογή νέων οργάνων, θα απασχολήσουν όπως πάντα τα μεταναστευτικά προβλήματα και ιδίως η δυνατότητα συμμετοχής των απόδημων στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα από τον τόπο που μένουν και εργάζονται.

 To Δ.Σ. ευελπιστεί ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει σάρκα και οστά το πάγιο αυτό αίτημα του οργανωμένου ελληνισμού και ιδίως των Κοινοτήτων και των Ομοσπονδιών τους. Η „Ψήφος στο Μετανάστη“ ήταν, και είναι δυστυχώς ακόμα, το αίτημα/σύνθημα που συνοδεύει τη ζωή και τη δράση της ΟΕΚ εδώ και δεκαετίες.
Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου θα είναι „Η ΟΕΚ απέναντι στην πρόκληση και την πρό(σ)κληση της Νέας Ευρώπης“.
Με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων θα προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες επίσημα το Συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται να γίνει τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.
Προς το τέλος της συνεδρίασης επισκέφτηκε τους χώρους της ΟΕΚ στο Πορτς της Κολωνίας και αντάλλαξε απόψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο ο Έλληνας γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου