Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

50 βελανιδιές από την Ελλάδα για το Ντύσσελντορφ

50 βελανιδιές από την Ελλάδα για το Ντύσσελντορφ

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου του Ντύσσελντορφ, μαζί με την ελληνική κοινότητα παρέδωσαν το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 50 βελανιδιές από την Ελλάδα στο Δήμαρχο της πόλης Thomas Geisel, στα πλαίσια της προσπάθειας για αποκατάσταση του δασικού πλούτου της περιοχής, που υπέστη μεγάλες καταστροφές τον Ιούνιο από την καταιγίδα Ela.
 

«Όσο λυπηρή ήταν η
 καταιγίδα ΕΛΑ και οι συνέπειές της για το Ντύσσελντορφ, τόσο πιο όμορφη είναι η εμπειρία του να βλέπεις την ενθουσιώδη και επινοητική ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα Νέα Δένδρα για το Ντύσσελντορφ.
Σας ευχαριστώ για αυτό το όμορφο δώρο που δείχνει τη βαθιά σχέση σας με το κοινό μας σπίτι στο Ρήνο.», δήλωσε ο Δήμαρχος, που μαζί με τους μαθητές φύτεψε μερικές από τις βελανιδιές.

Τα δένδρα προέρχονται από τον Όλυμπο στη βόρεια Ελλάδα και ανήκουν στο είδος με την ονομασία (Quercus calliprinos). Είναι  δένδρο αειθαλές και μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και δώδεκα μέτρα. Η βελανιδιά δεν εχει μεγάλες απαιτήσεις και μπορεί να αντέξει σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
"Αυτά τα δέντρα θα αποκτήσουν βαθιές ρίζες. Τόσο βαθιές όσο είναι και οι ρίζες των Ελλήνων που  χιλιάδες ήρθαν πριν από 60 χρόνια στο Ντύσσσελντορφ και συνέβαλαν στο γεγονός να  γίνει μια από τις πιο όμορφες και  γοητευτικές πόλεις",δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος Γρηγόριος Δελαβέκουρας, ο οποίος τόνισε επίσης ότι οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο Ντίσελντορφ, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον  να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση των αστικών χώρων πρασίνου.
Άκρως συμβολική και η συμμετοχή του βετεράνου ποδοσφαιριστή της  Fortuna, Jens Langeneke που πρωτοστατεί στη δράση για την αναδάσωση. Παραβρέθηκαν επίσης οι: Γιάννης Βατάλης-Δημοτικός Σύμβουλος,Γ.Ρούγας- Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Ντυσσελντορφ ,Α.Τσιγάρας-Μέλος του ΔΣ του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης και αρκετοί γονείς.

Διαβάστε περισσότερα
FACEBOOK
Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ - Griechische Gemeinde Düsseldorf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου