Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ένα βήμα, πριν την οριστική επίλυση του Κτιριακού Προβλήματος.


Σε καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται η προσπάθεια που κάνει το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας, προκειμένου να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της.
Όλα ξεκίνησαν, μετά την ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε στον Δήμαρχο αλλά και στους Αντιδημάρχους, στην επίσκεψή τους στο περίπτερο της Ελλάδας στην EUROPATAG,από τον Πρόεδρο και τα στελέχη της Κοινότητας.
Ακολούθησαν κάποιες επιστολές στις οποίες με καθαρό λόγο περιγραφόταν η αναγκαιότητα στέγασης της Ελληνικής Κοινότητας. 
 
 
Είναι γνωστό, ότι η Ελληνική Κοινότητα είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό που ζει και δραστηριοποιείται στο Ντύσσελντορφ, από τις άλλες Ευρωπαϊκές.
Η σημερινή μάλιστα οικονομική κρίση, έχει σταθεί αφορμή, αυτή συνεχώς να μεγαλώνει. Τα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί, δείχνουν ότι τουλάχιστον 3000 έχουν προστεθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Μεγάλο μέρος αυτών είναι επιστήμονες, κύρια γιατροί ,μηχανικοί αλλά και πολλοί ειδικευμένοι εργάτες αρκετά χρήσιμοι για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Η Κοινότητά ,στη προσπάθεια της να βοηθήσει στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία της όμορφης πόλης μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Έχει δικτυωθεί με τις Γερμανικές Υπηρεσίες, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Όμως, οι δραστηριότητες της αυτές βρίσκουν εμπόδια, όταν αναγκάζεται να νοικιάζει αίθουσες και να περιφέρεται, χωρίς να έχει μια μόνιμη στέγη.
Είναι, απόλυτα κατανοητό, ότι οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί είναι πάρα πολλές . Αναφέρουμε μερικές από αυτές.
Μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες και παιδιά, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικό εργαστήρι, εκθέσεις, μαθήματα μουσικών οργάνων, εκδηλώσεις γυναικείας ομάδας, διαλέξεις επιστημόνων, παιδικές εκδηλώσεις, μαθήματα υπολογιστών, απασχόληση και αναψυχή τρίτης ηλικίας, εκδηλώσεις διαπολιτισμικές κλπ.
Επίσης γνωστό είναι, ότι υπάρχουν κτίρια στα όρια της ευθύνης του Δήμου, που μπορούν να διατεθούν έναντι κάποιου ενοικίου, ώστε με προσωπική δουλειά μελών της Κοινότητας να στεγάσουν όλες αυτές τις δραστηριότητες
Φαίνεται ,λοιπόν, ότι τα λόγια των ανθρώπων της Κοινότητας έπεισαν και βρήκαν αποδέκτες. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της Κοινότητας και του Δήμου του Ντύσσελντορφ, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
 
Στη διαπραγματευτική αυτή φάση η Κοινότητά μας, παρουσιάστηκε έτοιμη. Έχοντας στα χέρια μια οικονομοτεχνική μελέτη και το αναβαθμισμένο profil της , όπως αυτή παρουσιάζεται σήμερα, χωρίς να αμφισβητείται από κανένα, κατάφερε να πάρει την υπόσχεση-δέσμευση από τους υπευθύνους, ότι θα κάνουν, ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. Στο γόνιμο διάλογο κατατέθηκαν  και άλλες εναλλακτικές προτάσεις που στη περίπτωση μη εξεύρεσης της απόλυτα ικανοποιητικής λύσης θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ,ότι στη δύσκολη αυτή φάση σοβαρό επικουρικό ρόλο έπαιξε και η επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κ. Νικ. Πλεξίδας, τονίζοντας από την πλευρά του την αξία του έργου της ελληνικής κοινότητας και τη σημασία της ενίσχυσης της, στη προσπάθεια που αυτή κάνει. Η θετική  απάντηση του Δημάρχου προς τον Γεν.Πρόξενο ,έβαλε την θετική σφραγίδα στο θέμα και πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι κάποια λύση έχει δρομολογηθεί.
Αυτό το επιβεβαιώνουν και τα δύο ραντεβού που έχουν κλειστεί την εβδομάδα που διανύουμε προκειμένου να παρουσιαστούν κάποια συγκεκριμένα κτίρια.
Ευελπιστώντας, ότι η εξέλιξη, θα είναι αυτή που περιμένουμε όλοι, ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου