Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας.


Με μια εκδήλωση, που δεν έμοιαζε με καμιά από τις προηγούμενες, υποδέχτηκε  η ελληνική κοινότητα τον καινούργιο χρόνο. Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με συμπατριώτες όλων των ηλικιών και  η παρουσία  επισήμων από την ελληνική και την γερμανική πλευρά, σε συνδυασμό με την άρτια οργανωμένη εκδήλωση , βάζουν υπογραφή πλέον, στη διαπίστωση για το έργο που προσφέρει το τελευταίο διάστημα.
Ειδικά, δείχνει να έχει εκτιμηθεί, τό προσφερόμενο έργο στο πρόβλημα της υποδοχής των συμπατριωτών που μεταναστεύουν τελευταία  από την Ελλάδα στη Γερμανία, αλλά, και η γενικότερη δραστηριότητα  και  οι παρεμβάσεις, που αυτή κάνει, στα διάφορα προβλήματα του ελληνισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ,ο Γεν.Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κ.Νικ.Πλεξίδας,η Αντιδήμαρχος κ.Gudrun Hock,ο Πρόεδρος του SPD Düsseldorf Andreas Rimkus,ο Έλληνας Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ιωάννης Βατάλης,η εκπρόσωπος της Diakonie Ιωάννα Ζαχαράκη, εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων όπως εθιμοτυπικών Συλλόγων, Συλλόγων εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Επιστημόνων κ.α΄
Την πίτα της Κοινότητας, ευλόγησαν οι ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Αντρέα π.Ι.Ψαράκης και π.Θ.Λάππας.
Τον χαιρετισμό του Προέδρου, που αναφέρθηκε στο έργο της Κοινότητας και την αναγκαιότητα ενότητας του ελληνισμού στο δύσκολο αυτό χρονικό διάστημα, διαδέχτηκε ο χαιρετισμός του Γενικού Προξένου, που με την σειρά του, αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο των Κοινοτήτων και την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενδυνάμωσής τους. Άκρως θετική, μάλιστα, κρίθηκε η αναγνώριση από την πλευρά του εκ μέρους της πολιτείας των ευθυνών και των παραλείψεων στο εκπαιδευτικό ζήτημα. Στη συνέχεια, ζήτησε, από την ομογένεια να εντείνει τις προσπάθειές της στη βοήθεια για την προβολή της πατρίδας στο εξωτερικό και στην προσπάθεια που αυτή κάνει για να ξεπεράσει την κρίση.

Η συνέχεια, ανήκε στους μικρούς φίλους της Κοινότητας που στην κυριολεξία έπνιξαν τον Αη Βασίλη, που ακολουθούμενος απο αη-Βασιλάκια ανταποκρίθηκε στο όμορφα σχεδιασμένο κάλεσμά τους, για να παραλάβουν το δώρο τους. Πραγματική έκπληξη η οργάνωση και η συμμετοχή των παιδιών στο "Μπούκι-μπούκι" από το καινούργιο μέλος της Κοινότητας κ.Χριστίνα Μπολάνη.

Στο αποκορύφωμα της εκδήλωσης, αυτή τη φορά το χειροκρότημα το εισέπραξε το ντουέτο ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι καλλιτέχνες ΜΑΡΙΑ ΖΟΡΜΠΑ και ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ που κράτησαν το ενδιαφέρον  των μεγάλων αμείωτο μέχρι το τέλος .
Στο σύνολό της ήταν μια πραγματικά ποιοτική εκδήλωση .
Χρόνια Πολλά

 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου