Ο επίσημος διαδικτυακός χώρος της Ελληνικής Κοινότητας DUESSELDORF Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη του Δικτύου για την νέα Μετανάστευση

Με παρουσία διάφορων φορέων και προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Ντύσσελντορφ πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου, η δεύτερη σύσκεψη του Δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απο το νέο ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς την Γερμανία.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ξενοδοχείου CVJM  στο Ντύσσελντορφ,
παρουσιάστικε ο ΟΔΗΓΟΣ,"Διαμονή και εργασία στη Γερμανία"
ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των νέων μεταναστών με πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τα πρώτα τους βήματα στη χώρα.


Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των μελών του Δικτύου απο την μέχρι τώρα δουλειά τους και κατατέθηκαν προτάσεις για την καλύτερη μεθόδευσή της σοβαρής αυτής πρωτοβουλίας
.Η Κοινότητά μας κατέθεσε τις δικές της προτάσεις και ακετά στοιχεία απο την εμπειρία της μια και δέχεται μεγάλο μέρος της πίεσης αυτού του νέου ρεύματος μετανάστευσης.
Ήδη αρκετοι νέοι συμπατριώτες μας έχουν έρθει σε επαφή με την Κοινότητά και έχουν βοηθηθεί στο βαθμό που αυτό ειναι δυνατο στο ξεκίνημα της νέας τους ζωής.
Το γεγονός αυτό  σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απο την Ελλάδα και την Γερμανία που εξάρουν την προσπάθεια αυτή δείχνει και την επιτυχία της πρωτοβουλίας μεγάλο μέρος συμμετοχής στην οποία έχει η Κοινότητα του Ντύσσελντορφ.
Επόμενο ραντεβού τον Σεπτέμβριο με μια σειρά απο δράσεις που θα ανακοινωθούν με Δελτίο Τύπου του Δικτύου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου